• Sharebar

Vine un an nou… anul 2009, un an care ne infricoseaza pe multi dintre noi deoarece majoritatea informatiilor pe care le primim sunt negative: va fi criza, va trebui sa te transformi ca sa faci fata multelor schimbari ce vor veni, va trebui sa fim mai responsabili ca niciodata si as putea continua.

Dar oare anul ce vine, si nu numai, nu ne poate aduce iubirea? Si aici nu ma refer neaparat la un partener de viata, ci sa gasim iubirea in noi, in primul rand. Putem iubi cu adevarat doar in momentul in care ne iubim si ne acceptam pe noi, asa cum suntem: imperfecti.

Am citit recent o carte minunata: Calea spre iubire de Deepak Chopra in care am gasit raspunsul la ce ne impiedica sa atragem iubirea in viata noastra.

E vorba despre doua forte psihologice: o imagine a iubirii IDEALE si nu degeaba se spune ca un iubit ideal e periculos pentru ca nu are defecte si TEAMA ca o vom rata si nu vom fi niciodata iubiti.

Daca nu faci altceva decat sa te concentrezi asupra unei imagini idealizate a felului in care ar trebui sa fie iubirea, nu vei vedea realul, adevaratele persoane din viata ta care te iubesc. Daca tot timpul ai o stare de neliniste in ceea ce priveste posibilitatea ca cineva sa te aleaga pentru a te iubi, nu vei fi niciodata atragator pentru nimeni.

Teama este cea care ucide cel mai rapid iubirea. Nu in exterior trebuie sa cautam iubirea, ci in sufletul nostru, sa constientizam ca noi MERITAM sa fim iubiti, ca noi suntem atragatori chiar daca nu avem dimensiunile ideale, chipul perfect, toate calitatile pe care le consideram noi a fi OBLIGATORII.

O persoana care merita sa fie iubita este acea persoana care este naturala, care este impacata cu ea insasi, care are o lumina aparte si pura pe chip, care este autentica si care poate sa isi arate sufletul unei alte persoane.

Foto: Milky.way

Deepak Chopra ne descrie care ar fi comportamentele care ne impiedica in a ne apropia de iubire:

♥ Ne comparam permanent cu un ideal pe care nu-l vom putea atinge.

Nu vom arata niciodata ca un model sau star de televizune, dar oare asta ne dorim? Poate nu suntem suficient de gratiosi, dar oare la ce ma ajuta sa fiu gratios?

Lista ar putea continua: nu sunt niciodata suficient de bun/a, frumos, fericit etc. Oare ce ar fi daca ne-am bucura de cum suntem, de imperfectiunile noastre, de defectele noastre. De cele mai multe ori te indragostesti de un defect al persoanei dragi pentru ca asta o face speciala.

♥ Cautam aprobarea celorlalti.

Atunci cand suntem nemultumiti de noi cautam aprobare in exterior. E foarte confortabil acest comportament. Nu ai reusit sa ai o relatie si te plangi celor din jur care iti spun ca nu ai intalnit de fapt persoana potrivita. Atunci te relaxezi si astepti sa apara printul pe calul alb, care este persoana potrivita pentru tine.

♥ Credem ca atunci cand intalnesti ACEA persoana, totul e magic, e intamplator si neprevazut.

Astfel alegem sa asteptam pasiv ca sa vina acea clipa plina de magie. Ne putem dori foarte tare sa iubim, dar nu actionam, traim intr-o poveste si nu in viata de zi cu zi.

De ce acceptam asta? Pentru ca de fapt nu credem ca meritam iubirea si credem ca daca va veni atunci ti se va dovedi ca esti demn de ea. Uitam ca noi putem alege sa ne creem propria viata.

♥ Uitam de a ne manifesta iubirea in fiecare zi.

Asteptam sa vina acea zi in care vom iubi si atunci ne spunem ca vom deveni afectuosi, atunci ne va fi bine si atunci putem sa aratam dragostea tuturor.

Dar de ce sa nu o facem zi de zi? Ca este iubirea pentru flori, ca ajuti un batranel si ii zambesti, ca te bucuri de zambetul unui copilas si il lasi sa iti atinga sufletul. Oare de ce nu ne manifestam iubirea zi de zi si asteptam sa vina “cineva” care sa ne conditioneze?!

Ceea ce imi doresc pentru fiecare dintre voi in noul an e sa reusiti sa manifestati iubirea, sa atrageti cat mai multa iubire, bunatate, generozitate in viata voastra. E ceea ce avem nevoie cel mai mult. Nu uitati ca toti suntem demni de iubire, toti meritam iubirea, iubirea e in fiecare dintre noi si putem sa o raspandim.

La Multi Ani! Un an nou plin de iubire!

Articol publicat de Delia Muresan pe Empower in data de 31 Decembrie 2008.

Share →