• Sharebar

V-ati gandit vreodata cat e de important sa nu uiti cine esti si sa continui sa ai parte de tot ce te preocupa pe tine inainte de a-ti intalni iubirea?! In momentul in care intalnim persoana care ne face sa vibram devenim foarte toleranti si renuntam la tot ce ne reprezenta pentru a fi alaturi de persoana iubita, pentru a-i face pe plac. Credem ca asta e singura modalitate prin care putem sa ne aratam iubirea.

Uitam insa ca fiecare dintre noi avem nevoie de momentele noastre de intimitate, de anturajul NOSTRU, de pasiunile noastre etc. Nu trebuie sa renuntam la hobby-urile noastre, la prietenii nostri, la tot ceea ce ne preocupa dar care NU are legatura cu EA sau EL.

Foto: Matt Monath

In momentul in care el sau ea devine centrul universului tau, totul se invarte in jurul lui/ei si vor aparea inevitabil probleme. Toti trecem prin aceasta etapa si este usor sa cedam, mai ales la inceputul relatiei: nu mai iesi singur(a), iti neglijezi prietenii, familia, daca poti eviti sa mergi in delegatii etc. TOTUL ajunge sa se invarta in jurul LUI/EI.

Daca relatia se termina?

Ce se intampla, daca e sa facem un scenariu sumbru, daca relatia se termina?! Pe langa faptul ca simti un gol, simti durerea despartirii, poate simti ca nu mai stii sa faci nimic, deoarece El/Ea se ocupa de foarte multe aspecte ale vietii voastre impreuna, poate ai ramas fara prieteni etc. Este ca si cum trebuie sa inveti din nou sa mergi. E ceva ce putem evita daca nu uitam sa fim autentici in cadrul relatiei si sa ne pastram independenta.

Barbatiilor, spre exemplu, le plac femeile independente, care au o viata a lor, o cariera in care pun pasiune, dar nu uita de ei iar momentele pe care ea le ofera sunt pretioase si intense. O astfel de femeie stie cand e cazul sa ii ofere spatiu barbatului ei si nu renunta la programul ei: ca e vorba de o iesire cu fetele, ca e vorba de ora ei de sport, doar pentru a-i face pe plac iubitului ei.

Sa nu uitam ca barbatii simt nevoia de spatiu, de un timp al LOR, in care tu nu ai cum sa intri. Acest lucru nu inseamna ca te ignora, ci este modalitatea lui de a-si gestiona gandurile si a se gandi cum va aborda problemele pe care le intampina. Daca noi, femeile, vorbim despre probleme si asta ne ajuta sa ne descarcam, ei prefera sa iasa cu baietii, sa lucreze ceva la masina, sa faca sport etc. E simplu: avem modalitati diferite de a aborda problemele.

Femeile cele mai apreciate sunt cele care reusesc sa imbine cariera cu o viata de cuplu echilibrata, nu spun nimic nou, dar cele care reusesc sunt cele care nu uita sa aiba si o viata in afara cuplului. Atunci cand si tu ai o viata a ta, ii castigi respectul, nu il sufoci, iar ceea ce castigi este constructia, caramida cu caramida, a unei relatii de durata.

Iubiti, daruiti si nu uitati sa fiti autentici!

Articol publicat de Delia Muresan pe Empower in data de 13 septembrie 2008.

Share →