• Sharebar

“Exista mai multe mere intr-o samanta decat cate seminte sunt intr-un mar” imi spunea in decembrie Paul Martinelli si vorbele lui m-au facut sa realizez inca o data ca toata forta de care un om are nevoie este in interiorul sau. Vremurile pe care le traim ne testeaza limitele si rezistentele, atasamentele si credintele. Dislocarea unora dintre ele poate produce suferinta, dar daca intelegem ca schimbarea este necesara si nu mai opunem rezistenta, viata devine mai usoara. Oricand putem sa o luam de la capat. Nu este nimic din ceea ce avem nevoie care sa nu existe deja in noi.

Puterea de a o lua de la inceput inseamna sa ai curajul de a fi diferit, de a-ti manifesta unicitatea, de a putea intoarce foaia si a nu mai privi inapoi.

Oamenii care se reinventeaza, se redescopera si aleg sa invete ceva nou despre ei insisi si relatia cu lumea in care traiesc. Sunt oameni care isi schimba perspectiva nemaiasteptand sa se intample ceva pornind de la altii. Cei care spun “punct si de la capat” sunt oameni liberi care pleaca de la un aparent zero, dar ei au tot ce le trebuie pentru a face aceasta alegere. Cu totii avem tot ce ne trebuie pentru a face acest pas.

Se aprinde o luminita acolo in interiorul lor care le lumineaza drumul pe care n-au mai umblat pana atunci si pe care il urmeaza fara frica.

Toti putem gasi oaza din desert daca ne ghidam dupa busola interioara. Totul e sa ii dai crezare. E ceea ce ti-a dat Dumnezeu sau universul sa ai intotdeauna cu tine pentru a nu te rataci indiferent de furtuna din afara ta. Setea ta iti poate fi potolita numai de la izvorul din interiorul fiintei tale. Acesta este marele secret.

“Poti sa iti petreci intreaga viata incercand sa fii cine crezi tu ca se asteapta ceilalti sa fii….dar nu vei niciodata liber”. (Fishing by Chris Rea)

Ceea ce ai trait pana acum, cu tot ceea ce ai invatat din tot ce ai experimentat, iti serveste drept mostenire pentru continuarea calatoriei.

Reperele pe care te-ai bazat atat pana in acest punct nu iti mai ofera nimic acum. Inveti din nou sa mergi pe propriile tale picioare fara alte puncte de sprijin. Nu te pacali zicandu-ti ca altii, societatea trebuie sa iti ofere sanse, oportunitati, conditii. Tu trebuie sa iesi in fata si sa ti le cauti pentru ca nu o va face nimeni altcineva in locul tau.

Foto: Kaicee

Cand vom incepe sa cerem in primul rand de la noi si mai apoi de la ceilalti atunci si viata noastra si lumea in care traim vor suferi schimbari profunde si vizibile si cand prima noastra alegere nu va mai fi asteptarea in speranta ca ceilalti, familia, statul sa ne dea si sa ne faca, abia atunci vom fi stapani cu adevarat pe viata noastra si vom putea spune “mi-am propus sa fac asta si asta voi obtine”.

Cu cat ne vom ancora mai mult in trecut si in surse exterioare noua si ne vom agata de presupuse resurse care nu ne apartin, cu atat vom fi mai vulnerabilisi mai lipsiti de libertate. Este vorba despre libertatea de a fi cine suntem noi ca fiinte fara a depinde de circumstante externe. Plecam la start cu o lectie neinvatata.

Tu unde iti plasezi centrul de greutate cand vine vorba de a gasi solutii si resurse pentru a merge mai departe? In ce iti proiectezi forta/ puterea de o lua de la zero? Unde o cauti?

Fii prima persoana la care apelezi atunci cand ai nevoie de sprijin, incredere, curaj, intelegere, iubire, pentru ca le ai pe toate “la purtator”. Relatia ta cu tine ca fiinta este cea mai importanta relatie si de modul cum o construiesti si o pretuiesti, depinde armonia ta interioara si legatura dintre tine si restul lumii.

Vei observa ca te deschizi precum o floare si lumea din jur se schimba odata cu tine.

Ce te tine pe loc si ce pierzi daca o iei de la inceput? Unde esti tu in raspunsul pe care ti-l dai tie la aceste intrebari?

Share →