• Sharebar

Cu calm si fara sa intri in panica. Foloseste mai bine, sentimentele de frustrare intr-un mod cat mai constructiv. Pentru ca nu te afli chair in cea mai comoda situatia posibila, incearca totusi sa nu inrautatesti lucrurile si sa-ti “pui singur piedici”, asaltandu-te cu ganduri negative, lipsa increderii in tine si scaderea sperantei.

Aplica in continuare la job-uri si nu-ti pierde optimismul, va veni el job-ul pe care il astepti numai ca trebuie sa devii expert in a intinde cat mai multe “capcane” job-ului vanat si sa nu uiti sa stai la panda, iar noi despre asta vorbim aici.

Te indemn sa “stai lucid” , dupa cum a fost indemnat un valoros fabulist si epigramist ( accesati: http://www.youtube.com/watch?v=3nHOYXidcII pentru un pic de destindere). In cazul in care ticaitul interior nu-ti spune ca tu ai fost tu cel care a dat-o in bara (iar daca asta este defapt motivul pentru care nu ai luat interviul, incearca sa acccepti mai intai de toate acest lucru), nu ai de unde sa stii cu exactitate de ce nu ai fost luat in calcul mai departe: poate ai avut un contra-candidat ca o experienta dubla/tripla/etc fata de a ta, poate a existat “pure chemestry” intre candidatul ales si omul de HR, poate pretentiile lui salariale au fost mult mai mici, poate era o “pila”.

Atat timp cat stii ca ai facut tot posibilul ca sa iei interviul, dar nu a tinut de tine, treci mai departe si stai focusat pe viitoarele aplicari. Daca insa, ai un sentiment clar ca ai “busit-o”, incearca sa vezi ce nu a functionat si de ce. Ia interviul respectiv ca pe un test de care tocmai te-ai folosit ca sa-ti faci mana pentru interviul urmator, unul “greu”, care chiar va conta.

Treci mult mai ok peste refuzi si atunci cand ai un “as in maneca”, adica un interviul (preferabil mai multe) de la care astepti un raspuns, si nu ti-ai pus toate sperantele intr-un singur interviu.

Chiar si atunci cand te vezi cu job-ul aproape “luat” te sfatuiesc sa nu renunti sa aplici si sa mergi la interviuri. Orice sansa trebuie luata in calcul, si nimic nu este sigur pana ce nu ai semnat un contact de munca.

Share →